Ajánlók

A Tücsök című lap, az egyetlen kisgyermekeknek megjelenő magyar nyelvű lap Szlovákiában. Pozsonyban jelenik meg, évente 10 alkalommal, szeptembertől júniusig. A lap kisiskolások számára készül, sok olvasója van a Szlovákiában élő magyar diákok között, és Magyarországon is egyre népszerűbb. 32 színes oldalon sok érdekességet, verset, mesét, játékos feladatokat találhattok benne.

Gyermekirodalmi folyóirat szülőknek, pedagógusoknak, könyvtárosoknak, gyerekeknek

Na, mit szólsz, ugye, klassz lett a Szivárvány? Nagyon szeretnénk ám tetszeni neked! Ezért került még sokkal több kép az újságba. És ezért lett kevesebb a szöveg. Ami viszont megmaradt, az a ti nyelveteken íródott, könnyen olvasható. 

A közhasznú Liget Műhely Alapítvány a Liget folyóirat és könyvek megjelentetése, valamint előadássorozatok szervezése mellett 2008 márciusától adja ki a Szitakötő című negyedévi irodalmi és ökológiai gyereklapot, mely az integrált ökológiai program alapja.

A programhoz csatlakozó hazai és határon túli általános iskolákban egy kiválasztott osztály diákjai és a

Az emberben egyre csak erősödik az érzés, hogy a napjainkban tapasztalható bevándorlás és az arra adott reakciók eddig nem igazán vitték előbbre a nyugati társadalmakat. És egyre nyugtalanítóbb, hogy hazánkban, de a környező országokban is a tolerancia és a szabadság komoly szakítópróbának van kitéve.

A tizenhat éves Katherine Randolph egy virginiai farmon nő fel, így el sem lehetne képzelni számára távolabbi világot az angliai Walthingham-birtoknál. Öröksége folytán azonban belecsöppen az 1820-as évek angol elitjébe, és még arra sem jut ideje, hogy ezt megszokja, amikor bátyja rejtélyes körülmények között meghal. Képtelen elfogadni, hogy baleset történt, majd a következô tragédiát sem.

Az egyetlen könyv, amelyre szükséged lesz egy boldog és egészséges kölyökkutya felneveléséhez. A National Geographic Channel A csodálatos kutyadoki című sorozatának sztárjától és nagy sikerű írójától.

1996 májusában egy elszánt amatőr elindul, hogy megmássza a csúcsok csúcsát, a Mount Everestet. Sokan döntenek így azon a tavaszon, professzionális és műkedvelő hegymászók egyaránt, de ebből az expedícióból alig páran térnek vissza. Nyolcan életükkel fizetnek a legnagyobb álomért.